Sardalya balığının en yaygın pişirme usulü tavada yada mangalda olanıdır. Ben bu defa daha sağlıklı olması için fırında pişirmeyi tercih ettim. Nasıl yaptım anlatayım..
Malzemeler:
- 1 kilo sardalya balığı
- 2 adet kuru soğan
- 1 adet kırmızı biber
- 6-7 adet küçük domates
- 2 diş sarımsak
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1/2 demet maydanoz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 adet limon suyu
- 1-2 tane defne yaprağı
Yapılışı:
- Sardalya balıklarının başlarını alıp içini temizleyerek yıkıyorum. Yıkama işlemini itina ile yaparak pullarını ve içini güzelce temizliyorum.
- Yıkadığım sardalya balıkların süzgece koyarak sularının süzülmesini sağlıyorum.
- Balıkların üstüne tuz ve karabiber serpiyorum.
- Soğanları yarım ay şeklinde, sarımsakları ince ince doğruyorum.
- Soğan ve sarımsakların içine ince kıydığım maydanozları, küçük doğradığım kırmızı biberi ve yarım limon suyunu ilave ederek hepsini harmanlıyorum.
- Domatesleri ikiye bölüyorum.
- Tepsiye pişirme kağıdı yayıp yarım çay bardağı zeytinyağı ile yağlıyorum.
- Hazırladığım soğanlı malzemenin bir kısmını tepsiye yayıyorum.
- Üstüne balıkları diziyorum kalan soğanlı malzemeyi serpiyorum.
- Domatesleri ve defne yapraklarını yerleştiriyorum.
- 200 dereceli ısınmış fırında üstleri kızarana kadar pişiriyorum.
- Sonra fırından çıkardığım miss gibi kokan yemeğimi sevdiklerimle paylaşıyorum.
Afiyet olsun
Elinize sağlık tarif ve görünüm harika fırında olması sağlık açısında en güzel pişirme tekniği afiyet olsun.
YanıtlaSil