Fırında yer elması nefis bir tat mutlaka sizler de denemelisiniz. Çok pratik çok lezzetli. Nasıl yaptım detaylarıyla anlatayım.
Malzemeler:
- 1 kg yer elması
- 4/5 patates (patates koymayabilirsiniz)
- 1/2 su bardağı zeytinyağı
- 3 yemek kaşığı kekik
- 3 diş sarımsak
- Karabiber, pulbiber
Yapılışı:
- Yer elmaları ile patatesleri bol su ve fırça ile yıkıyorum
- Kabuklarını soymadan (sadece çirkin yerlerini soyuyorum) kuşbaşıdan biraz daha büyükçe doğuruyorum.
- Zeytinyağı, kekik, tuz, karabiber, dövülmüş sarımsak ile harmanlıyorum.
- Pişirme kağıdı serdiğim tepsiye döküp 160 dereceli alt üst fırında nar gibi kızarıp pişinceye kadar fırınlıyorum.
- Daha sonra hazırladığım yoğurtlu dip sos ile servis ediyorum.
Yoğurtlu dip sos tarifi:
Malzemeler:
- 250 gram yoğurt
- 100 gram krem peynir
- Kekik, nane, kırmızı pul biber, ezilmiş sarımsak, bir iki tane ince doğranmış taze soğan
Yapılışı:
- Bütün malzemeleri bir kapta karıştırıyorum.
- Fırından çıkarıp ılınmış hale gelen yer elmalarının yanında servis ediyorum.
- Yapıcaklara şimdiden afiyet olsun.
Afiyet olsun
Elinize sağlık.
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim.
SilThank you 🤗
YanıtlaSil