Zeytinli / kuru domatesli keki hiç düşünmeden misafirlerinize yapabilirsiniz. Misafirinize veya okuldan gelecek çocuklarınıza ne yapsam derdine son verecek bu nefis keki nasıl yapıyorum anlatayım.
- 3 yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1/2 çay kaşığı karbonat
- 1 su bardağı çekirdeği çıkarılmış zeytin
- 150 gram beyaz peynir
- 8-10 adet kuru domates
- 1/2 demet maydanoz
Yapılışı:
- Yumurta, yoğurt ve sıvı yağı bir kabın içinde karıştırıyorum.
- Kuru domatesleri ılık suda 10 dakika bekletiyorum daha sonra küçük küp küp doğruyorum.
- Karışan malzemeye sırasıyla diğer malzemeleri ilave ediyorum.
- Yağlanmış uzun ve derin kek kalıbına döküyorum.
- 170 derecede önceden ısınmış fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişiriyorum.
- Piştiğini anlayabilmek için ortalama 35-40 dakika sonra çöp şiş çubuğu ile kontrol ediyorum.
- Çubuk temiz çıkmış ise pişmiş demektir.
- Fırından çıkan keki ılınınca dilimleyip servis yaparak sevdiklerimle paylaşıyorum.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder