Ispanak, ısırgan otu ve taze soğan fırın tepsisinde buluştu ve bu buluşmadan çok güzel bir lezzet çıktı. Tarif için Kadın Dünyası na teşekkürler..
Malzemeler:
- 250 gram ıspanak
- 250 gram ısırgan otu
- 1 demet taze soğan
- 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yumurta
- 2 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker
- Su
- Ispanak, ısırgan otu, taze soğanı yıkadıktan sonra ince ince doğruyorum.
- Yumurta, un, tuz, şekeri su ile çırparak kek hamuru kıvamında sıvı bir hamur elde ediyorum.
- Yağlanmış tepsiye hamurun yarısından fazlası olacak şekilde yayıyorum.
- Sebzelerin üstüne 3 yemek kaşığı zeytinyağı ve tuz ilave edip karıştırıyorum.
- Tepsiye yaydığım hamurun üstüne harmanladığım ısırgan otu, ıspanak ve taze soğanların tamamını seriyorum.
- Kalan hamuru kaşık yardımı ile otların üzerinde çizikler halinde gezdiriyorum.
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirerek önceden ısınmış yüksek dereceli (220 derece) fırında kızarıncaya kadar pişiriyorum.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder