Evde de mangal tadını bulabiliriz, neden olmasın.
Malzemeler:
500 gr kemiksiz tavuk budu, Çöp şiş çubukları, Çeri domates, Yeşil biber, Patlıcan
Sosu için:
1 çay bardağı süt, 2 yemek kaşığı sıvı yağ,1 diş sarımsak, 1/2 yemek kaşığı salça, kimyon, kekik, isteğe göre, baharatlar, tuz.
Çöp şişlere, sırayla sos ile harmanladığım tavuk etini, biberi, patlıcanı ve domatesi geçiriyorum. Ben pişirme işini tost makinesi ile yapıyorum, size de tavsiye ederim. Önce pişirme kağıdı ile kaplıyorum, üzerine şişleri diziyorum, üzerine yine pişirme kağıdı seriyorum. (böylelikle tost makinem de yağdan korunmuş oluyor) daha sonra üst kapağını kapatıyorum, orta dereceli ısıda pişmesini sağlıyorum, ara sıra ısıyı artırıyorum.
İşte size evde mangal keyfi.Afiyet Olsun
Semra
Canım benim. Ellerine sağlık, yedik çok güzeldi. Tost makinesinin kirlenmemesiyse ayrı bir güzeldi.Bu püf noktası içinde teşekkürler.
YanıtlaSil