8 Kasım 2015 Pazar

Zeytinyağlı Kereviz

Ne güzeldir o mayhoş tadı değişik kokusu ile zeytinyağlı sebze yemekleri arasında kendine bir yer edinmiştir. Seven çook sever sevmeyende ne yapsan yemez. Kereviz yemeğini sevmek bir ayrıcalıktır diyelim ve tadı ve görselliği ile soframıza renk katan kereviz yemeğini birlikte pişirelim..




       Malzemeler:
  • 1 kilo kereviz 
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet havuç
  • 3 mandalina veya 2 portakal suyu
  • 1 adet patates
  • 1 çay kaşığı tuz ve şeker
  • 1/2 su bardağı bezelye (isteğe bağlı)
  • 1 çay bardağı zeytin yağı 




Yapılışı: Kereviz, havuç, patates güzelce ayıklıyorum ve halka şeklinde dilimliyorum. Soğanı küp küp doğruyorum. Düdüklü tencereye önce doğranmış kerevizler daha sonra patates ve havuç sıralıyorum. küp şeklinde doğranan soğanı serpiştiriyorum. Kerevizin minik taze yeşil yapraklarını çok az olacak şekilde doğruyorum 1 avuç kadar bezelye, 3 adet mandalina suyunu yahut 2 adet portakal suyunu ilave ediyorum. Üzerine 1 çay bardağı zeytin yağını gezdiriyorum. 1 çay kaşığı  tuz ve çok az şeker serpiştiriyorum. 1 su bardağı kadar suyunu ilave edip düdüklü tencerenin kapağını kapatıyorum. İlk buharını verdiğinde pimini kapatarak 20 dakika pişiriyorum. 


Ne kadar güzel oldu dediğinizi duyar gibiyim.. Gerçekten çok güzel bir yemek tavsiye ederim.





Afiyet olsun


Semra

2 yorum:

  1. Fotoğraflarından belli, görsel sunumların her şeyi anlatıyor.
    Kereviz yemeğin harika olmuş, eminim..ellerine sağlık Semra ablacığım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Esinciğim. Ailece sevdiğimiz bir yemek olduğu için sık sık yapıyorum...

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...