10 Kasım 2015 Salı

Patatesli Poğaça

Ülkece hastasıyız  poğaçanın. Bütün çeşitleri ile alternatif yiyecek olması açısından çok ünlüdür. Uzun kış gecelerinizi poğaçasız bırakmayın. Her daim poğaça, patateslisi harika..  Gelin beraber yapalım...


Malzemeler: 

  • 1 ölçü yoğurt (ölçünüz bardak yada kase olabilir)
  • 1 ölçüden bir-iki parmak  fazla sıvı yağ (ne tür yağ kullanıyorsanız)
  • 1 yumurta akı, sarısı üzerine
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
  • 3 adet patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 3-4 taze biber biraz acı olursa çok güzel oluyor
  • tuz, karabiber




Yapılışı: Patatesleri haşlıyorum. 1 adet soğanı minik küp şeklinde doğruyorum biraz yağ ile kavuruyorum biberleri de minik doğrayıp kavrulan soğana ilave ediyorum tuzunu ve karabiberini ilave edip ocağı kapatıyorum. Haşlanan patateslerin kabuklarını soyup çatal ile eziyorum kavrulmuş soğanlar ile karıştırıyorum. Böylece iç malzemeyi hazırlamış oluyorum. Gelelim poğaçanın hamurunu hazırlamaya yukarıda resimde görüldüğü gibi bütün malzemeyi yoğurma kabına koyup aldığı kadar un ile yoğuruyorum. (biraz yumuşak olmalı) 1 saat kadar dinlendiriyorum. Daha sonra hamurdan bezeler koparıp içlerine patatesli harç koyup elimde yuvarlıyorum. Tepsiye sıralayıp üzerine yumurta sarısı sürüp susam ekiyorum. 170 -200 derecede pişiriyorum. 

Not: Önceden fırını ısıtın. Birde tam kıvamında her yeri nar gibi kızarmadan fırından çıkarmayın...



Afiyet olsun


Semra

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...