Zeytinli kesme poğaça sabah kahvaltılarında size zeytin yeme keyfini yaşatır. Sizde bu lezzetin tadına varmak istiyorsanız gelin birlikte zeytinli kesme poğaça yapalım.
Malzemeler: Hamuru için
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı tereyağı (yumuşamış)
- 2 yumurta (birisinin sarısı poğaçaların üstüne sürmek için)
- 1,5 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker
- 4-5 su bardağı un (kontrollü koyun)
Malzemeler: İçi için
- 1 su bardağı çekirdeği çıkmış zeytin
- 1 su bardağı ceviz
- Baharatlar ( kekik,nane,kimyon,kırmızı biber, kişniş)
Yapılışı:
- Hamur malzemelerini hamur yoğurma kabına alıp kulak memesi dediğimiz kıvamdan biraz daha yumuşak olacak kıvamda yoğuruyorum.
- Yarım saat kadar hamuru üstü örtülü bekletiyorum.
- İç malzemelerini de bir kapta karıştırıp hazırlıyorum.
- Hamuru merdane ile açıyorum.
- İç malzemeyi açtığım hamurun her yerine yayıyorum
- Rulo kıvırarak istediğim büyüklükte kesiyorum.
- Kestiğim poğaçaları pişirme kağıdı serdiğim tepsiye sıralıyorum.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürerek 180 dereceli fırında pembe olana kadar pişiriyorum.
- Sonra mı? Tabi ki sevdiklerimle paylaşıp bu eşsiz lezzetin tadına varıyorum.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder