Çökertme kebabını döner eti ile hiç denediniz mi? Ben denedim nefis oldu.. Hem pratik hem de kebap:)) Öyle uzun uzun anlatılacak bir tarif değil sadece sırasıyla neler yaptım onu anlatayım.
Malzemeler 5 kişilik
- 500 gram döner eti
- 5 iri patates
- 1 kilo yoğurt
- 1/2 kilo çeri domates
- tereyağı ( miktarı size bağlı)
- Yeşil taze biber
- Maydanoz
- İstenilen baharatlar (Karabiber, kimyon, kırmızıbiber)
Yapılışı:
- Ön hazırlık: patatesleri temizleyip istediğim incelikte parmak şeklinde dilim yapıyorum. (Orijinal: kibrit çöpü inceliğinde dilimlenir.)
- Kararmaması için su dolu bir kapta patatesleri bekletiyorum.
- Dönerleri bir tepsiye yayarak aralarına bir kaç yere fındık büyüklüğünde tereyağ koyuyorum.
- Yoğurdu biraz tuz ilave ederek çatalla çırpıyorum.
- Tere yağını tavada kızarana kadar eritiyorum.
- Domates, biber ve maydanozu temizleyip yıkayarak süsleme için hazırlıyorum.(siz arzunuza göre hazırlayabilirsiniz) Ben maydanoz kullanmadım ama çok yakışıyor siz süslemede kullanın.
Servis etmeden bir saat önce:
- Tepsiye pişirme kağıdı serip içini sıvı yağ ile yağlıyorum.
- Yağlanan tepsiye hazırladığım patatesleri yayıyorum.
- Patateslere tuz ve istediğim baharatları serperek kızarana kadar fırında pişiriyorum.
- Kızaran patateslerin ardından tepsiye hazırlamış olduğum dönerleri fırına koyarak on dakika kadar tutuyorum.
- Servis tabaklarına önce patatesleri pay ediyorum.
- Ardından her birinin üstüne yoğurdu yayıyorum.
- Yoğurt dan sonra yine her birinin üstüne dönerleri yerleştiriyorum.
- Tereyağlarını gezdirip domates, biber ve maydanoz ile süslüyorum.
- Sonra mı? Tabi ki sevdiklerimle paylaşıp bu eşsiz lezzetin tadına varıyorum.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder