Karnabahardan hiç kısır yaptınız mı? Yapmadıysanız eğer bu nefis tarif yemek listenize kesin girecektir, bundan hiç kuşkunuz olmasın. Şimdi gelin nasıl yaptım anlatayım.
Malzemeler:
- 1 adet karnabahar
- 1 demet taze soğan
- 1/2 demet dereotu
- 1/2 demet maydanoz
- 1 yemek kaşığı domates ve biber salçası
- 1 limon suyu + nar ekşisi
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 2 adet domates
- 1-2 diş sarımsak
- Zeytinyağı (miktarı arzuya göre)
Nasıl yaptım:
- Karnabaharı yıkayıp çiçekleri ayırıyorum.
- Az suyun içinde 1-2 dakika kadar kaynatıyorum.
- Süzüp ince ince kıyıyorum.
- Daha sonra tavaya yarım çay bardağı kadar zeytinyağı koyarak ince ince kıydığım sarımsakları kavuruyorum.
- Ardından karnabaharları ilave ederek kavurmaya devam ediyorum.
- Karnabaharlar biraz kavrulduğunda salçayı katıyorum ve kavurmaya devam ediyorum.
- Piştiğinde ocağı kapatıp soğutuyorum.
- Diğer tarafta taze soğanı, maydanozu ve dereotunu ince ince doğruyorum.
- Kavrulan karnabahar ile yeşilliği birleştiriyorum.
- Limon suyu, nar ekşisi ve zeytin yağını koyarak güzelce karıştırıyorum.
- Servis tabağına marul yapraklarını döşeyerek üstüne kısırı yerleştiriyorum ve afiyetle sevdiklerimle paylaşıyorum.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder