Tadıyla her yemeğe lezzet katan ceviz, salatalarda da vazgeçilmezimiz oldu. İşte size cevizle daha da güzelleşen iki salata tarifi...
Cevizli Kabak, Havuç Salatası
Malzemeler:
- 2 tane havuç
- 2 tane kabak
- 1 demet dereotu
- 2 diş sarımsak
- 1 kase süzme yoğurt
- 1 yemek kaşığı mayonez
- tuz
- 1 çay bardağı ceviz
- 1 çay bardağı zeytinyağ
Yapılışı:
- Kabak ve havuçları soyup rendeleyip fazla suyunu sıkıyorum.
- Tavada zeytin yağı ile sebzeleri kavuruyorum.
- Sebzeler kavrulurken sarımsağı ve tuzu ilave ediyorum.
- Sebzeler suyunu çekice ocağı kapatıyorum, soğutuyorum.
- Soğuyan sebzeleri, ince doğranmış dereotu, süzme yoğurt ve mayonez ile karıştırıyorum.
- Son olarak cevizi ilave edip servis tabağına itina ile yayıyorum. Üstüne iri ceviz taneleriyle süslüyorum.
Cevizli Taze Fasulye Salatası
Malzemeler:
- 1/2 kg taze fasulye veya marketlerde satılan dondurulmuş paketlerde olabilir.
- 3-4 adet közlenmiş kırmızı biber
- 1 kase süzme yoğurt
- 1-2 diş sarımsak
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 4-5 ceviz
Yapılışı:
- Taze fasulyeyi 2 cm uzunluğunda jülyen doğruyorum.
- Az suda haşlıyorum, suyunu süzüp soğutuyorum.
- Köz biberleri de aynı şekilde keserek delikli kevgirde suyunu süzüyorum.
- Sebzelerin mümkün olduğu kadar suyunun süzülmesi gerekiyor yoğurdun içinde suyunu bırakmaması için.
- Sarımsağı ezerek yoğurt ile karıştırıyorum.
- Daha sonra sebzeler ile yoğurdu birleştiriyorum.
- Servis tabağına özenle yerleştirip üzerine zeytin yağı gezdiriyorum. (arzuya göre yağ ile salçayı kavurarak da yapabilirsiniz)
- Son olarak cevizlerle süsleyerek sevdiklerimle paylaşıyorum.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder