Soğuk kış günlerinde enerjinizi ikiye katlayacak bir pasta. Şekersiz yapılan bu pastanın içinde adından da belli olduğu gibi bolca kuruyemiş hakim. Hadi o zaman lafı daha fazla uzatmadan nasıl yaptım anlatayım.
Malzemeler:
- 3 elma
- 2 su bardağı pekmez
- 1 su bardağı fındık, ceviz
- 1/2 su bardağı fıstık
- 1 su bardağı doğranmış hurma
- 1 su bardağı doğranmış kuru kayısı
- 1 su bardağı doğranmış kuru incir
- 1/4 su bardağı kuru üzüm
- 1/4 su bardağı dut kurusu
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Nasıl yaptım:
- Elmaların kabuklarını soyarak rende yapıyorum.
- Büyük bir tavanın içinde pişirmeye başlıyorum.
- Pişen elmaların içine sırasıyla bütün malzemeyi koyuyorum.
- En son pekmezi koyarak marmelat kıvamına gelene kadar pişiriyorum.
- Daha sonra dikdörtgen bir borcamı sudan geçiriyorum. (pastanın yapışmaması için)
- Pişirdiğim harcı tepsiye döküp bir spatula yardımı ile düzeltiyorum.
- Olduğu yerde soğumasını bekliyorum.
- Soğuduğunda üstünü streçfilm ile kaplıyorum.
- Buzdolabına koyarak soğuyup donmasını sağlıyorum.
- Servis zamanı karelere bölerek üstlerine Hindistan cevizi ile süslüyorum..
- Daha sonra mı:)) tabi ki sevdiklerimle paylaşıyorum.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder