Kurabiyenin bir başka hatırı var üzerimizde, bize o kadar yardımcı ki. İhtiyaç olduğunda aklımıza ilk gelen şeydir.. Aman canım hemen bir kurabiye yapıvereyim, deriz:)) Bu yüzden bize de çeşit çeşit kurabiyeler yapıp lezzeti artırmak düşer. İşte şimdi tarifini vereceğim kurabiye de lezzet bakımından bir hayli güzel. Nasıl yaptım anlatayım.
- 1 yumurta
- 150 gram tereyağı
- 1 fincan sıvı yağ
- 1 fincan süt
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı toz zencefil
- 1 çay kaşığı toz kişniş
- 1 fincan pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un
- 1 su bardağı nişasta
- 100 gram sütlü/bitter çikolata parçaları
Yapılışı:
- Unu, nişastayı, vanilya ve kabartma tozunu karıştırma kabına koyarak oda ısısında ki tere yağı ile harmanlayıp elimle de birbirine yediriyorum.
- Başka bir kapta yumurta, sıvı yağ, süt, şeker, zencefil, kişniş ve tarçını karıştırıyorum.
- Daha sonra iki karışımı birbiriyle buluşturuyorum.
- Yumuşak bir hamur elde ediyorum.
- Yoğurduğum hamura çikolata parçalarını ilave ediyorum. Alttaki resim de görüldüğü gibi.
- Daha sonra yuvarladığım kurabiyeleri üstüne bastırarak biraz yassı olmalarını sağlıyorum..
- Pişirme kağıdı serdiğim tepsiye hepsini sıralıyorum.
- 175 dereceli önceden ısınan fırında hafif kızarana kadar pişiriyorum.
- Sonra mı? Tabi ki miss gibi kokan, yerken damaklarda enfes tat bırakan zencefilli kurabiyelerimi sevdiklerimle paylaşıyorum.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder