Pazar günleri özeldir ve bu özel günde sevdiklerinize kalın hamur yaparak ödüllendirin. Biraz oyalayıcı olsa da zaman zaman sevdiklerinize böyle güzellikler yapmanız gerekir, eminim herkes çok memnun kalacaktır.
Malzemeler: Hamur için
- 2 yemek kaşığı toz maya
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4-4 buçuk su bardağı un
Kıyma için malzeme:
- 1/2 kg kıyma
- 4 adet kuru soğan
- 6 adet yeşil biber
- 2 adet kırmızı biber
- 3 adet domates
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker
Kıymalı iç malzemenin hazırlanışı
- Kıymayı büyükçe bir tavaya alarak kavuruyorum.
- Soğanları küçük küpler halinde doğruyorum ve kavrulan kıymaya ilave ediyorum.
- Sırasıyla yeşil biberi, kırmızı biberi küçük doğrayarak kavrulan iç harca katıyorum.
- En son küçük küp küp doğradığım domatesleri sonra karabiberi, şekeri ve tuzunu ilave ediyorum.
- Tavanın kapağını kapatarak kısık ateşte ara sıra karıştırarak pişiriyorum. (Bu işlem 15 dakika kadar sürüyor)
Peynirli iç malzeme: (isteğe bağlı)
- 1/2 kg peynir
- Domates dilimlenmiş
Nasıl yaptım:
- İlk önce hamuru mayalamak için 2 yemek kaşığı toz mayayı 1 bardak ılık suya katıp karıştırıyorum. Üstüne biraz un serpiyorum ve sıcak bir ortamda kabarmasını sağlıyorum.
- Yoğurma kabına unu koyarak içine kabaran mayayı, sütü, yağı, tuzu ve şekeri katarak güzel özlü bir hamur yoğuruyorum. Yoğurduğum hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler yapıyorum.
- Bezeleri bir kaba yerleştirerek üstlerine un serpiyorum.
- Yavaş yavaş kabaran hamurları merdane ile açıyorum.
- Büyükçe bir tavayı ocağa alıp harlı ocakta ısınmasını sağlıyorum. (Sac pişiriciniz varsa daha güzel olacaktır)
- Tavanın büyüklüğüne göre bezeleri merdane ile açıyorum.
- Pişen hamurları herkesin isteğine göre kıyma veya peynir ile katlayarak yada rulo sararak sevdiklerime servis ediyorum.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder