Simidin çok uzun yıllara dayanan ömrü onu efsane yapan tadı tartışılmaz. Miiss gibi evinizi simit kokuları sarsın istiyorsanız gelin birlikte, hep sokakta yediğimiz simidi evimizde yapalım..
Malzemeler:
- 2 yemek kaşığı maya
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
Nasıl yaptım:
- İlk önce hamuru mayalamak için 2 yemek kaşığı toz mayayı 1 bardak ılık suya katıp karıştırıyorum. Üstüne biraz un serpiyorum ve sıcak bir ortamda kabarmasını sağlıyorum.
- Yoğurma kabına unu koyarak içine kabaran mayayı, sütü, yağı, tuzu ve şekeri katarak güzel özlü bir hamur yoğuruyorum.
- Daha sonra mayalanan hamurdan portakal büyüklüğünde beze alıp düz bir zeminde avuç içinde yuvarlayarak uzun bir rulo yapıyorum.
- Yaklaşık 60 cm yaptığım ruloyu ikiye katlayarak kendi etrafında döndürerek burgu yapıyorum.
- İki ucunu birleştirdiğim hamuru önce pekmezli suya sonra kavrulmuş susama batırıyorum.
- Pişirme kağıdı serdiğim tepsiye sıralayıp yaklaşık 10-15 dakika sıcak ortamda bekletiyorum.
- Beklettiğim tepsideki simitleri önceden 200 derecede ısınmış fırında pembe olana kadar pişiriyorum.
- Fırından çıkan miss gibi simitlerimi yanında dilediğim kahvaltılık malzemelerle birlikte sevdiklerimle paylaşıyorum.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder