Arnavut Ciğeri nasıl pişirilir ayrıntıları ile anlattım. Gelin birlikte yapalım.
Malzemeler için miktar isteğe bağlı..
Yapılışı: 👇👇
Yapılışı: 👇👇
- Önce kasabınızdan taze, sinirsiz ve kuşbaşı doğranmış olan ciğeri alıyorum.
- Ciğeri bol su ile yıkayıp suyunu süzdürüp bir - iki avuç un ile karıştırıyorum...
- Daha sonra patatesleri temizleyip onları da kuşbaşı doğrayıp bir kenara koyuyorum..
- Soğanları yarım ay şeklinde doğrayıp içine maydanoz, sumak, acı pul biber ve tuz ile karıştırıyorum.
- Bu işlemleri yaptıktan sonra derin kızartma tencereme bolca sıvı yağ koyarak kızdırıyorum.
- Önce patatesleri kızartıp arkadan unlanmış ciğerleri atıyorum.
- Harlı ateşte delikli kevgir ile ciğerleri çevire çevire nar gibi kızartıyorum.
- Aman sakın ocakta uzun süre tutup sertleşmesine izin vermeyin.
- Bu işlem ile 10 dakika da yumuşacık aynı zamanda pişmiş ve kızarmış oluyorlar.
- Ciğerler pişme kıvamına geldiğinde tuz ve karabiberini eklemeye unutmuyorum.
- Hepsi kızarıp hazır olan malzemeleri servis tabağına özenle yerleştiriyorum.
- Sonra mı? Tabi ki sevdiklerinizle paylaşıp bu eşsiz lezzetin tadına varıyorum.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder