14 Ocak 2017 Cumartesi

Ev kurabiyesi


Ne kadar çok çeşidi vardır kurabiyenin saymakla bitmez hepside ayrı lezzet içerir. Eskiden bu kadar çeşit yoktu, annelerimiz kurabiye yapmak istediklerinde hiç tereddütsüz bu tarifi yaparlardı. Bizlerde değişik çeşitler denesek de ara sıra lezzetiyle damağımızda  tat bırakmış anne kurabiyesini hatırlar ve yapıp sevdiklerimizle paylaşmak isteriz. Bizim ev kurabiyesi tarifini sizlerle paylaşmak istiyorum. Nasıl mı? 




       Malzemeler: 

  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yumurta (akı içine sarısı üstüne)
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı karbonat (mutlaka karbonat olmalı)
  • Un (yumuşak bir hamur olacak kadar un)
  • Süslemek için ceviz veya fındık
   Tarif:Bütün malzemeleri hamur yoğurma kabına koyarak yoğuruyorum. Biraz irice bezeler yapıp pişirme kağıdı serdiğim tepsiye sıralıyorum. Üstlerine yumurta sarısı ve ceviz serperek 180 dereceli önceden ısıttığım fırında altı üstü nar gibi kızarana kadar pişiriyorum.

      Not: Hamura limon veya portakal kabuğu rende yapabilirsiniz.




Afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...