6 Nisan 2016 Çarşamba

Çelenk Çörek

Her yemek sayfasının  olmazsa olmazı çelenk çörek benim bloğumda da yerini aldı. Çok güzel harika bir tat. Sürülebilen çikolata ile mayalanmış tatlı hamurun buluşması, gerçekten enfes oldu. Sizler de yapmak isterseniz beraber yapalım. Nasıl mı yaptım?


    Malzemeler:

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 adet instand maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • Un  (ele yapışmayan hamur elde edene kadar un)
  • 1 kavanoz kadar sürülebilir çikolata (hangi markayı kullanıyorsanız)
  • Üzeri için pudra şekeri (isteğe bağlı)
    

     Yapılışı:


  • Yoğurma kabına bir miktar un koyarak mayayı ve şekeri içine döküp ardından ılık su+ılık sütü ve yağı ilave ederek güzel özlü bir hamur yoğuruyorum. 
  • Yoğururken yeteri kadar un ilavesi yapıyorum kabın kapağını kapatarak yada üstünü örterek mayalanmasını bekliyorum.
  • Mayalanan hamuru beş bezeye ayırıyorum.
  • Her bezeyi merdane yardımıyla açarak üzerine sürülebilen çikolatayı her yerine gelecek şekilde sürüyorum.
  • Sonra rulo sararak elimde yuvarlıyorum.
  • Rulo yaptığım hamuru en üstünden bir parmak kalacak şekilde başlayarak ortadan ikiye ayırıp birbirinin üstünden attırarak uçlarını birleştirip simit şekli veriyorum.
  • Pişirme kağıdı serdiğim tepsiye aralıklı şekilde sıralıyorum.
  • yarım saat kadar ılık bir yerde mayalanmasını bekliyorum.
  • önceden ısınmış fırında 180 derece de pişiriyorum.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...