3 Mart 2016 Perşembe

Tatlıtuzlu

Eskilerden bir tarif daha... ''Tatlıtuzlu''  İçine koyduğum malzemeler aynı şeyler olsa da yapıp yediğiniz zaman farklı bir tadı olduğunu göreceksiniz. Ve yine pişman olmayacaksınız. Nasıl yapıyorum anlatayım..



     Malzemeler:

  • 2 adet yumurta
  • 6 yemek kaşığı yoğurt
  • 150 gram margarin veya tereyağ (oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 6 tatlı kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı silme karbonat
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un (bildiğiniz gibi; un miktarı hamur ele yapışmayan ve kulak memesi yumuşaklığında olana kadar ilave ediyorum.)
  • 1 adet yumurta sarısı üzerine
   Yapılışı:  Yoğurma kabına oda sıcaklığında margarin yada tereyağ koyarak ardından yumurtalar ve yoğurt ilave ederek elimle karıştırıyorum. Sırasıyla diğer malzemeleri koyarak elime yapışmayan kulak memesi yumuşaklığında özlü bir hamur yoğuruyorum. Üstünü örterek 1 saat kadar dinlendiriyorum. Dinlenen hamuru yumurta büyüklüğünde bezeler alarak resimde gördüğünüz gibi şekillendiriyorum. Üstlerine yumurta sarısı sürerek 180 derecede önceden ısınmış fırında nar gibi olana dek pişiriyorum.




Afiyet olsun


Semra

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...