5 Mart 2016 Cumartesi

Fırında kremalı patates

Patates'i  yemeklerimizin yanında severek kullanıyoruz. Lezzeti ve bir çok farklı pişirme şekliyle değişik tatlar yakalamak mümkün.   Kremalı patateste bunlardan biri. Nasıl yapıyorum anlatayım.. 



Malzemeler:


  • 5-6 orta boy patates
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1 paket krema
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar 
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • tuz, karabiber




Yapılışı: Patatesi soyup ince yuvarlak dilimliyorum. Sütün içine kremayı, tuzu, tereyağı, karabiberi koyarak, ateşte karıştırarak biraz ısıtıyorum. Dilimlenen patatesleri yağlanmış yada pişirme kağıdı serili tepsiye yerleştiriyorum. Hazırladığım sütlü kremalı sosu patateslerin üstüne gezdirerek döküyorum. 180 derecede patatesler pişip üstleri kızarana kadar tutuyorum. Piştiğine emin olunca da fırından çıkarıp sıcak sıcak servis yapıyorum..



Afiyet olsun


Semra

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...