27 Şubat 2016 Cumartesi

Fırında limonlu patates

Patatesi sevmeyen yoktur, kime sorsak sevdiğini söyler ve herkesin de kendine özgü severek pişirdiği bir şekli vardır.. Son zamanlarda da yeni yeni tarifler yapılıp deneniyor. Benim de deneyip beğendiğim, özellikle balığın yanına çok yakışan  patatesin bu halini sizlerle paylaşmak istiyorum. Eminim sizde seveceksiniz.


    Malzemeler: 

  • 3-4 adet patates
  • 1 limon suyu 
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 2 diş sarımsak
  • 1/2 tavuk bulyon
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı tatlı kırmızı toz biber
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Nasıl yaptım: Patatesleri yıkıyorum ve soyarak elma dilimi dilimliyorum. Derin bir kabın içine patatesleri, limon suyunu, limon rendesini, dövülmüş sarımsağı, yarım tavuk bulyonu, zeytinyağını, baharatları ve tuzunu koyarak iyice harmanlıyorum. Pişirme kağıdı srediğim orta boy bir tepsiye harmanladığım malzemeyi yayıyorum. 180 derecede önceden ısıttığım fırında patatesler pembe olana kadar pişiriyorum.


Afiyet olsun


Semra

       

2 yorum:

  1. Elinize sağlık patatesle limon bir arada tarif ve sunum harika mutlaka deneyeceğim ayrıca takibime aldım sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederim,beğendiğinize çok sevindim. Patates harika bir sebze ondan neler neler yapılmıyor ki. Ayrıca bu tarifi deneyince bana hak vereceksiniz..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...