1 Şubat 2016 Pazartesi

Nohut Çorbası

Bu soğuk günlerin tartışmasız en güzel içeceği sıcak çorbalar.  Türk mutfağının birbirinden güzel çorbalarının arasında yerini almış nohut çorbasını gelin birlikte yapalım..


     Malzemeler:
  • 1/2 kilo nohut
  • 1 adet kuru soğan
  •  6-7 su bardağı et suyu (önceden tavuk eti veya kemikli kuzu eti ve sebzelerle hazırlanmış)
  • 2 diş sarımsak
  • 1/2 fincan sirke
  • tuz, kırmızı toz biber, karabiber
    Yapılışı: Nohutları akşamdan suya koyuyorum. Ertesi gün düdüklü tencereye nohutları ve 1 adet kuru soğanı dörde bölerek, nohutları 1-2 parmak geçecek kadar su ilave ediyorum ve haşlıyorum. (düdüklü tencere kullanmıyorsanız normal tencerede yapabilirsiniz) Haşlanan nohutları başka bir tencereye alıyorum. 1-2 kepçe de nohudun suyundan koyarak bilendır kullanarak eziyorum. Ezilen nohutların üzerine 6-7 bardak et suyunu ilave ediyorum. (çorbanın kıvamına göre et suyu ölçüsü değişebiliyor) Bir iki taşım daha kaynatıp ocağı kapatıyorum. Çorbayı servis edeceğim kaselere alıp üzerine tereyağı ve kırmızı toz biber kızdırıp döküyorum.(salça da olabilir) Sarımsakları biraz tuzla döverek sirke ile karıştırıyorum. Arzuya göre çorbalara birer kaşık ilave ediyorum.


Afiyet olsun


Semra





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...