3 Şubat 2016 Çarşamba

Portakallı Kek

Taze sıkılmış portakal suyu ve şekerlenmiş portakal kabuğuyla rendesiyle hazırladığım kekin tadına doyum olmadı. Beş çayı için ideal, portakallı enfes keki nasıl yaptığımı anlatayım.




     Malzemeler: 

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt+sıvı yağ
  • 1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2-2,5 su bardağı elenmiş un
  • 1 yemek kaşığı tepeleme şekerlenmiş portakal kabuğu rendesi

    Yapılışı: Yumurta ve şekeri mikser ile şekeri eriyene kadar çırpıyorum. Ardından diğer malzemeleri sıra ile ilave ediyorum. Ununu koyarken kıvamı için dikkat ediyorum. Önceden hazırlamış olduğum şekerlenmiş portakal kabuğu rendesini tam bu aşamada koyuyorum.. Ölçüleri biraz büyük olan kek kalıbını yağlayıp hazırladığım malzemeyi döküyorum. 170 derecede 40-45 dakika hiç kapağını açmadan pişiriyorum..Kek pişip biraz soğuduğunda kalıptan çıkarıyorum vee üzerine tekrar taze portakal kabuğu rendesi yaparak misafirlerime servis ediyorum.. Böylece hep birlikte portakalın o miss gibi tadına varıyoruz..



Afiyet olsun


Semra




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...