Patates kızartmasına alternatif, gelsin fırında patatesler.. Hem sağlıklı, hemde daha kolay pişirme yöntemi olduğu için artık çoğumuzun tercihi bu yönde.. Bunun için de değişik lezzetlerde fırında patatesler yapmak mümkün.. Değişik tadıyla çok beğeneceğinizi umduğum fırında patatesi nasıl yapıyorum anlatayım..
Malzemeler:
- 4-5 adet patates
- 3 diş sarımsak
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 dal biberiye
- 2 yemek kaşığı kabak çekirdeği içi (ben koymadım)
- 1 tatlı kaşığı kişniş tohumu (yeni kullanmaya başladım, çok da beğendim)
- 1 çay kaşığı kişniş tozu
- tuz, tatlı kırmızı toz biber
Yapılışı:
- Patatesleri fırça yardımıyla yıkayıp kabuklarını soymadan elma dilimi şeklinde kesiyorum.
- Büyükçe bir kabın içine aldığım dilimlenmiş patatesleri; kabak çekirdeği içi, küçük parçalara ayrılmış biberiye, kabukları soyulmamış sarımsaklar, zeytinyağı, kişniş tohumu, kişniş tohumu tozu, tuz, tatlı kırmızı toz biberle harmanlıyorum.
- Harmanladığım malzemeyi yağlı kağıt serili tepsiye, üst üste gelmeyecek şekilde diziyorum.
- 200 dereceye ayarladığım fırına koyarak patatesler yumuşayıp pembe olana kadar pişiriyorum.
- Fırından çıkardığım patatesleri, et veya köfte ızgaranın yanında servis ediyorum.
Afiyet olsun
Semra
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder