Bazı zamanlar içinde çok malzeme ile çok vakit ayırarak özene bezene yaptığımız yemeklerin böreklerin tadı, lezzeti istediğimiz gibi olmayabiliyor. Bazen de acele yaparak az malzemelerle çok güzel lezzetler çıkabiliyor. Sizlere bugün sunacağım patatesli börek onlardan bir tanesi.. Yapımı çok kolay, tadı harika... Nasıl yaptığımı anlatayım...
Malzemeler:
- 2 adet yufka
- 3 adet iri patates (kabuklarıyla haşlanacak)
- 100 gram kadar kaşar veya tulum (miktarı artırabilirsiniz)
- 125 gram eritilmiş kutu margarin
- karabiber
- tuz
Sos malzemesi:
- 1 çay bardağı süt
- 1 yumurta
- 1/2 çay bardağı zeytin yağı
Yapılışı: Patatesleri güzelce yıkıyorum. Kabuklu olarak haşlıyorum. Biraz soğuyunca kabuklarını soyup eziyorum. Peynir rendesi ile karıştırıyorum. Karabiberini ve tuzunu ilave ediyorum.
Yufkayı düz bir zemine yayıyorum. Yufkanın her yerine gelecek şekilde yağlıyorum. Hazırladığım patates malzemesini yağlanmış yufkanın üzerine serpiştiriyorum. Daha sonra ikinci yufkayı serip aynı işlemi uyguluyorum. Hamuru çok sıkı olmamak kaydıyla rulo sarıyorum. Uç kısımlarda boşluk kaldıysa oraları kesip ortaya gelecek şekilde koyuyorum. Rulo sarıldığında düzgün olmalı.
Hazırladığım rulo böreği 2 parmak kalınlıkta kesiyorum. Pişirme kağıdı serdiğim tepsiye sıralıyorum. Sos malzemelerini bir kasede çırpıyorum. Fırça yada kaşık ile böreklerin üzerine pay ediyorum.
180 derecede önceden ısıttığım fırında nar gibi olana kadar pişiriyorum.
Afiyet olsun
Semra
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder