21 Ocak 2016 Perşembe

Ispanaklı Kiş

Ispanaklı Kiş 
 



     Malzemeler:

  • 125 gram margarin veya tereyağı
  • 1/2 paket krema
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • tuz
  • Aldığı kadar un (ele yapışmayacak yumuşak kıvamda olması gerekiyor)
     Üstü için:
  • 1/2 kg ıspanak
  • 1 adet kuru soğan
  • 1/2 paket krema
  • Peynir (miktarı ve peynirin çeşidini arzunuza bırakıyorum ben tulum peyniri kullandım)
  • karabiber
  • tuz
  • 1 adet yumurta
   Yapılışı: Öncelikle ıspanağı temizleyip bol suyla bir kaç kez yıkıyorum. soğanı küp şeklinde doğrayıp bir miktar zeytin yağı ile kavuruyorum. Daha sonra sebze kurutucuda  ıspanakların suyunu aldırıp kavrulan soğanların içine atıyorum. Bir iki defa karıştırıp soğumaya bırakıyorum. biraz ılınınca içine krema, yumurta, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırıyorum.

Hamur yoğurma kabına oda sıcaklığındaki margarini, kremayı, kabartma tozunu ve tuzunu ilave edip azar azar un koyarak yoğurmaya başlıyorum. Elime yapışmayan ama yumuşak olan bir hamur elde ediyorum. Hamuru yarım saat kadar bekletiyorum. Daha sonra uygun bir fırın kabına hamuru yayıyorum. Kabın kenarlarına doğru elimle hamuru yükseltiyorum. İnce bir hamur olmalı. Hazırladığım ıspanaklı malzemeyi güzelce hamurun üzerine yerleştiriyorum. Kenarlarını da malzemenin üzerine gelecek şekilde kıvırıyorum. Rende yaptığım  peyniri de ıspanakların üzerine bolca her tarafa gelecek şekilde serpiyorum. Önceden ısıttığım 180 derece fırında pespembe olana kadar ağır ağır pişiriyorum. Fırından alıp bir müddet ılık olana kadar dinlendiriyorum. Sonra tabi ki misafirlerime ikram ediyorum. Afiyetle yeyip aman diyoruz şifa olsun kilo olmasın..


Afiyet olsun


Semra

.

2 yorum:

  1. Elinize sağlık Harika ve nefis görünüyor Sevgilerimle....

    YanıtlaSil
  2. Beğendiğinize sevindim. Sema'dan Lezzetler'e çok teşekkür ederim. Sevgiler..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...