Herkese mutlu pazarlar diliyorum. Sizlere özel, iki süper lezzet ile merhaba demek istiyorum..Kendiniz ve aileniz için yapabileceğiniz çok pratik tariflerimi denemenizi öneririm...Nasıl yapıyorum anlatayım..
Ekmek üstü çılbır
Malzemeler:
- 2 adet yumurta (kişi sayısına göre artırabilirsiniz)
- 2 dilim ekmek
- 1 yemek kaşığı sirke
- 5 bardak su
- 1 tatlı kaşığı tere yağı
- tuz, karabiber
- 4-5 dal maydanoz
Yapılışı: 5 bardak suyu tencereye koyuyorum. Tam kaynama noktasında 1 yemek kaşığı sirke koyuyorum. Kaşığımla kaynamakta olan suyu karıştırarak bir girdap oluşturuyorum. Yumurtaları tek tek o girdaba kırıyorum. 3-4 dakika kaynıyor ve ara ara yumurtaları karıştırıyorum. Kızaran sıcak ekmeklerin üzerine tere yağı sürüyorum yumurtalar da tam kıvamında pişiyor. Kayası kıvamında pişen yumurtaları bir tabağa alıp düzelmesi gereken yerlerini kesiyorum. Daire şekli veriyorum ve ekmeklerin üzerine yerleştiriyorum. Üstüne küçük doğradığım maydanoz ile değirmenden çektiğim karabiberi serpiştiriyorum.
Afiyet olsun
Semra
Karamelize elmalı ekmek tatlısı
Malzemeler:
- 2 adet elma
- 1/2 su bardağı şeker
- 1 tatlı kaşığı tere yağı
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 yemek kaşığı bal
- 2 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı krema
- 1 çay bardağı süt
- 4 dilim tost ekmeği
Yapılışı: Yukarıda kolaj halinde hazırladığım yapılış aşamalarına bakabilirsiniz... İlk önce elmalı malzemeyi hazırlıyorum. Elmaları dilimliyorum. Tavaya tere yağını koyup eritiyorum. Elmaları tavaya alıp üzerine şekeri ve tarçını serpiyorum. Elmalar pembe, şeker karamelize olana kadar pişiriyorum. Diğer yanda sütü, yumurta ve kremayı çırpıyorum. Ekmek dilimlerinin her iki tarafını bu bulamaca batırıp tereyağı erittiğim yapışmayan tavada önlü arkalı kızartıyorum. Sonra kızaran ekmekleri servis tabağına alıp hazırladığım elmalı malzemeyi her yerine gelecek şekilde sıralıyorum . Üzerine 1 yemek kaşığı balı gezdirerek döküyorum.
Afiyet olsun
Semra
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder