Pırasa yemeğini sevmiyorsanız, size bu yemeği sevdirecek harika tarifi mutlaka denemelisiniz... Pişirme şekli değişik, bildiğimiz usulden çok farklı ve bir o kadar da lezzetli.. Sizler de mutlaka deneyip bana hak vereceksiniz. Haydi bakalım nasıl mı yaptım anlatayım. Tarif eski bir yemek kitabından.
Malzemeler:
- 1 kilo pırasa
- 3 adet kuru soğan
- 2-3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- 1/2 demet maydanoz
- 1/2 demet dere otu
- 1 adet havuç
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1/2 su bardağı zeytin yağı
- tuz
- limon suyu
Yapılışı:
- Pırasaları ayıklayıp 5-6 cm boyunda kesip, yıkıyorum..
- Her kestiğim pırasa parçasını boyuna ince ince doğrayıp altı geniş olan bir tencereye koyuyorum.
- 1 tane havucu rendeleyip üzerine yayıyorum.
- 1 bardak su ilave ederek haşlıyorum. Suyunu süzmeyin.
- Soğanları yarım ay şeklinde, sarımsakları küçük küçük doğruyorum.
- Salça, şeker, tuz, doğradığım maydanoz ve dereotunu koyup kavrulan soğanlarla karıştırıyorum.
- Haşlanmış pırasaların üzerine bu harcı yayıyorum. 1 bardak su ilave edip pişiriyorum.
- Ateşten almadan limon suyunu gezdirerek döküyorum.
Piştiğine emin olunca ocağı kapatıp bir saat kadar dinlendiriyorum. Sonra güzel bir servis tabağına alıp sofraya getiriyorum.
Kitabın ve yazarın adı: Bereketli olsun (Gönül Candaş)
Not: Tarife sadece havuç ilavesi yaptım.
Afiyet olsun
Semra
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder