16 Aralık 2015 Çarşamba

Zeytinyağlı Kabak

Bu yemek sıradan bir kabak yemeği değil sevgili benim elimden i takip edenlerim. Bu yemek harika bir şey.. Kabak değip geçmeyin biraz özenli yapıp içine ilave ettiğimiz malzemeleri artırınca böyle bir şaheser çıkıyor ortaya:) hadi bakalım nasıl mı yapıyorum anlatayım sizlere...




     Malzemeler: 
  • 3-4 kabak
  • 4-5 dal taze soğan
  • 1/2 demet dereotu
  • 3-4 yemek kaşığı domates rendesi (hani yazdan hazırlayıp kavanozlara koyduğumuzdan)
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • tuz, karabiber, kırmızı pul biber (miktarını size bırakıyorum)
  • 1/2 su bardağı kadar zeytin yağı
  • 1 yemek kaşığı pirinç
  • 1/2 limon suyu




Yapılışı: Tencereye zeytin yağını koyup ocakta biraz kızmasını bekliyorum.Yarım ay şeklinde doğradığım kabakları teker teker atıyorum kızan zeytin yağına, kabaklar  kızarmaya başlıyor sıra ile bütün kabakları atıyorum bu defa kaşıkla kavurmaya başlıyorum hepsini, rengi sararmaya ve kabaklar yumuşamaya başladığında domates rendesini ilave ediyorum biraz daha kavuruyorum. Daha sonra doğradığım taze soğanları, naneyi, kırmızı pul biberi, tuzunu, dereotunu koyup az daha kavuruyorum.. ( kavurma işlemini itina ile yapıyorum dağılmadan yavaş yavaş)

 1 yemek kaşığı kadar pirinci yarım limon suyunu da katıyorum. 1 su bardağına yakın suyunu da koyup önce iç kapağını kapatıp daha sonra tencerenin kapağını kapatıyorum. Kısık ateşte 10-12 dakika pişiriyorum. Ocağı kapatıp kapağını açmadan 1 saat kadar dinlendiriyorum. Yemek saatinde alıyorum şık bir servis tabağına üzerine serpiyorum doğramış olduğum dereotunu biraz da karabiber çekiyorum değirmenden işte miss gibi.. Yanında nefis ev yapımı yoğurdumuzu unutmuyoruz, ne diyoruz tabii ki  şifa olsun herkese yapıp da yiyenlere...




Afiyet olsun


Semra



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...