Arnavut ciğeri pek sık yapılmaz bizim evde ama yapılınca da hakkını vermek gerek. Güzel tam tadında ciğer yemek istiyorsanız önerilerimi dikkate almanız gerekir. Öncelikle ciğerin siniri olmayacak olursa da güzelce temizlenecek, zarı soyulmuş kuşbaşı doğranmış olacak. Bu işlemleri kasabınıza yaptırabilirsiniz. Şimdi yemeğimizi diğer detaylarıyla anlatayım..
- 500 gr dana veya kuzu ciğeri
- 2-3 patates
- 1-2 kuru soğan
- Maydanoz
- tuz, karabiber, 3-4 damla limon suyu
- Kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı: Zarı soyulmuş ciğerimizi kuşbaşı doğruyorum.(yada kasaba yaptırıyorum) Patatesi soyup, küpler halinde doğrayıp kızartıyorum. Büyük servis tabağına patatesleri alıyorum. Daha sonra unun içine tuz ve kara biber ekleyip harmanlıyorum ve doğradığım ciğerleri bu karışıma iyice buluyorum kızdırılmış yağa ciğerleri atıyorum ara sıra çevirerek yaklaşık 8-10 dakika pişiriyorum. Pişen ciğerleri, kızarmış patateslerin ortasına koyuyorum.. Soğanları yarım ay şeklinde doğrayıp bir kaç damla limon suyu, tuz ve maydanoz ile karıştırıyorum..Yaptığım bu harika soğan salatasını ve aynı zamanda ciğerin olmazsa olmazıdır beraberce servis yapıyorum... Mmmm missss. Evet ne diyoruz. Afiyet olsun, kilo olmasın.
Afiyet olsun
Semra
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder