2 Aralık 2015 Çarşamba

Köfteli Patlıcan Bohçası

Yapımı kolay ve eğlenceli bir yemek, ben yaparken çok keyif aldım. Lezzet süperdi.. Ana yemek olabilecek bu enfes yemeği nasıl yaptım anlatayım..



  Siz kişi sayısına göre patlıcan ve köfte adetini ayarlayabilirsiniz...
  • 300 gr kıyma
  • 4 patlıcan
  • 1 dilim bayat ekmek
  • tuz
  • karabiber
  • kekik 
  • kimyon
  • 1 adet yumurta
  • 1 küçük soğan
  • 2-3 domates (üzeri için)
  • 3-4 biber (üzeri için)
  • kızartmak için sıvı yağı
  • Köfteleri kızartmak için az tere yağı


Yapılışı: 
Kıymayı, malzemeleriyle birlikte hazırlayıp yuvarlak köfteler yapıp tere yağında kızartıyorum.

Kızaran patlıcanları artı şeklinde yapıyorum ortasına kızarmış köfteyi koyuyorum. Daha sonra patlıcanın uçlarını köftenin üzerinden bohça yapıyorum. En üstüne domates ve biber dilimlerin koyup kürdan ile sabitliyorum. Tepsiye sıralayıp biraz salça ile su hazırlayıp patlıcan bohçalarının aralarına döküyorum. 200 derecede ısınmış fırına verip üstleri kızarana kadar pişiriyorum.


Afiyet olsun


Semra











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...