Şam tatlısı tariflerini araştırırken en kolay ve en güzel bu tarife rastladım. Benim elimden nasıl olacağını merak edip, sizler için denedim. Sonuç başarılı oldu. Nasıl yaptım anlatayım...
- 1 su bardağı şeker
- 2 su bardağı süt
- 3 su bardağı irmik
- 1 çay kaşığı karbonat
- üzerini süslemek için tuzsuz fıstık
Şerbeti için:
- 4 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- 1 dilim limon (şerbet kaynarken içine atıyorum)
Yapılışı: İrmik, süt, şeker ve karbonat büyükçe bir kapta karıştırıyorum. Yağlanmış büyük tepsiye döküyorum. 2- 2,5 saat bekletiyorum. (irmiğin şişmesi için) Daha sonra şerbeti hazırlıyorum çünkü şerbet soğuk olacak tatlı sıcak.. 15 dakika kadar kısık ateşte şerbetini kaynatıyorum. Tepside bekliyen hamurumu istediğim boyutlarda kesiyorum ve fıstıkları yerleştiriyorum. 160 derecede yavaş yavaş üzeri kızarana kadar pişiriyorum. Soğuyan şerbeti sıcak tatlının üzerine gezdiriyorum. (kestiğim yerlerden bir kez daha kesiyorum ki şerbet tatlının her yerine ulaşsın.)
Not: 2-3 saat sonra servis yaptığımda şerbetini güzel almıştı fakat ertesi gün kıvamı çok daha iyiydi...
Afiyet olsun
Semra
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder