22 Kasım 2015 Pazar

Eski zaman gözlemesi

Adına eski zaman gözlemesi dedim de:) şimdilerde gözlemeler daha farklı..Rahmetli babam nur içinde yatsın, çok severdi bu çeşit gözlemeyi.. Annem de sık sık yapardı.. Benim bu tarifi sizlerle paylaşmak istememdeki neden; tabi ki hem anılarımın tazelenmesi  hemde babamın çok sevmesidir.. 


       Malzemeler:

  • 5 bardak un
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağı
  • tuz
  • Kızartmak için sıvı yağ
      İçi için: 
  • 300 gram peynir (sert peynir olması lazım, miktarı değiştirebilirsiniz az yada çok arzunuza kalıyor..)
  • 1-2 büyük dilim bayat ekmek (rondodan geçecek)
  • maydanoz



Malzemeleri resimde görüldüğü gibi hazırlıyorum..



Hamur için malzemeleri yoğurma kabına alıp güzel bir hamur yoğuruyorum. 1-2 saat dinlendiriyorum.. Hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler hazırlıyorum. Hazırladığım bezeleri servis tabağından büyükçe açıyorum. İçine hazırladığım malzemeden bolca serpiştiriyorum.


Özelliğini katlama biçiminden alıyor. Bu gözlemeyi  farklı yapan da bu olsa gerek. Önce bir ucundan başlayıp bütün uçları ortada birleştiriyorum.. 


Yukarıdaki resimde gördüğünüz gibi.


Bol yağda kızartıyorum ve kızaran börekleri havlu kağıt arasına alıyorum ki fazla yağını  alması için.. Eh biraz  uğraştım ama deydi.. sonunda  nar gibi kızarmış gözlemem servise hazır.. Misss..


Afiyet olsun


Semra

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...