Adına eski zaman gözlemesi dedim de:) şimdilerde gözlemeler daha farklı..Rahmetli babam nur içinde yatsın, çok severdi bu çeşit gözlemeyi.. Annem de sık sık yapardı.. Benim bu tarifi sizlerle paylaşmak istememdeki neden; tabi ki hem anılarımın tazelenmesi hemde babamın çok sevmesidir..
Malzemeler:
- 5 bardak un
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı zeytin yağı
- tuz
- Kızartmak için sıvı yağ
İçi için:
- 300 gram peynir (sert peynir olması lazım, miktarı değiştirebilirsiniz az yada çok arzunuza kalıyor..)
- 1-2 büyük dilim bayat ekmek (rondodan geçecek)
- maydanoz
Malzemeleri resimde görüldüğü gibi hazırlıyorum..
Hamur için malzemeleri yoğurma kabına alıp güzel bir hamur yoğuruyorum. 1-2 saat dinlendiriyorum.. Hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler hazırlıyorum. Hazırladığım bezeleri servis tabağından büyükçe açıyorum. İçine hazırladığım malzemeden bolca serpiştiriyorum.
Özelliğini katlama biçiminden alıyor. Bu gözlemeyi farklı yapan da bu olsa gerek. Önce bir ucundan başlayıp bütün uçları ortada birleştiriyorum..
Yukarıdaki resimde gördüğünüz gibi.
Bol yağda kızartıyorum ve kızaran börekleri havlu kağıt arasına alıyorum ki fazla yağını alması için.. Eh biraz uğraştım ama deydi.. sonunda nar gibi kızarmış gözlemem servise hazır.. Misss..
Afiyet olsun
Semra
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder