20 Kasım 2015 Cuma

Hamurlu Mercimek Çorba

Havalar soğudukça içimizi ısıtan şeyler nasıl  mutluluk veriyor insana.. Bu akşama dilerseniz sizlerle hamurlu mercimek çorbası yapalım da hem sofralarımız şenlensin hem de içimiz....
   

       Malzemeler: 

  • 1,5 su bardağı yeşil mercimek
  • 6 su bardağı su
  • 1/2 su bardağı minik kesilmiş hamur. Yada tel şehriye olabilir.( Yaz ayında makarna yaparken çorba için de minik hamurlar kesip kurutmuştum şimdi onları kullanıyorum. İsterseniz çorbayı yaparken de anında hamur açıp, küçük kesip çorbada kullanabilirsiniz.)
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı salça (isteğe bağlı)
  • 2 yemek kaşığı tere yağı
  • tuz, karabiber, kırmızı pul biber



Yapılışı: Yeşil mercimeği bol su ile yıkıyorum. 6 bardak su ilave edip ocağa koyuyorum ara sıra karıştırıyorum. Mercimekler yumuşamaya başladığında kaynayan çorbaya hamuru katıyorum hamurlar ve mercimekler tam kıvamında piştiğinde tuzunu atıyorum.. Başka bir kasede önceden hazırladığım çırpılmış süt, un, yumurta karışımını çorbaya azar azar ilave ediyorum. (Önce çorbadan karışıma bir iki kepçe alıp alıştırma yapıyorum daha sonra hepsini çorbaya  katıyorum) Bir süre daha kaynadığında Miss gibi yeşil mercimek çorba hazır demektir. Geriye ne kalıyor, çorbanın lezzetine lezzet katan tereyağının o müthiş desteği.. Tavada kızdırdığım tere yağına salçayı ve baharatları ilave ederek gezdiriyorum çorbanın üzerine... Bir kaç damla limon suyunu da ihmal etmiyorum tabi ki...


Afiyet olsun


Semra

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...