16 Kasım 2015 Pazartesi

Haşhaşlı börek


Haşhaş, yeşil mercimek, patates ile şahane bir börek tarifi sizler için. Nasıl yapıyorum anlatayım...




Malzemeler:

  • 5-6 adet yufka
  • 2-3 patates
  • 1 kuru soğan
  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 su bardağı haşhaş ezme
  • 1 su bardağı zeytin yağı (miktarı azaltıp çoğaltabilirsiniz)
  • 1 yemek kaşığı salça
  • tuz, karabiber, yarım demet maydanoz



Yapılışı: Mercimeği bir gece önceden ıslatıyorum. Ertesi gün güzelce pişiriyorum. Patatesleri haşlıyorum ve rende yapıyorum. Soğanı küçük küp şeklinde doğruyorum az yağda pembe olacak şekilde kavuruyorum üzerine salçayı koyup biraz daha döndürüyorum. Haşlanan mercimekleri, rende yaptığım patatesi, tuzunu ayarlayıp karıştırıyorum karabiberini, ince doğradığım maydanozu katıyorum iç malzemeyi böylece hazırlamış oluyorum.

Haşhaşı zeytin yağı ile inceltiyorum. Bir bütün yufkayı düz bir zemine yayıyorum tam yarısına haşhaşlı yağı fırça ile sürüyorum. Öbür kalan yufkayı üzerine kapatıyorum. Ortadan bölüp her iki tarafı da ister ikiye ister üçe olacak şekilde kesiyorum. (büyüklük ölçüsü sizin isteğinize bırakıyorum.)

Yukarıdaki resimde gördüğünüz gibi iç malzemeyi yayıyorum ve sigara böreği şeklinde sarıyorum. Pişirme kağıdı serdiğim tepsiye sıralıyorum. (Akşamdan da yapabilirsiniz hatta dondurucuya da koyup istediğiniz zaman pişirebilirsiniz.) Fırına girmeden önce fırça ile zeytin yağı sürüyorum 180 derecede pembe olana kadar pişiriyorum.





Afiyet olsun


Semra

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...