Malzemeler:
- 5-6 parça tavuk incik
- 5-6 tane patates
- 50 gram kadar tereyağı
- 1 demet taze soğan
- 1/2 demet dere otu
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1/2 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı: Öncelikle çelik tencereyi( tencerenin tabanı geniş olursa daha iyi olur) ocağa koyarak yüksek ısıda ısıtıyorum. Yıkadığım ve havlu kağıt ile kurulanan etleri tek tek kızmış olan tencereye atıyorum. Caz diye bir ses gelecek. hemen ters yüz yapıyorum. Daha sonra etler su salmaya başlıyor verdiği suyu alıncaya kadar ocakta tencerenin kapağını kapatmadan kaynatıyorum. Verdiği suyu aldığında tereyağı ilave ediyorum. artık etler kızarmaya başlıyor et de kendi yağını vermeye başlıyor tam bu aşamada patatesleri bütün olarak etlerin üstüne yerleştiriyorum. doğradığım taze soğanları, dereotunu, tuz ve baharatları ekliyorum. Hazırladığım yemeğin üstüne önce iç kapak kapatıp (dolma pişirdiğimizde yaptığımız gibi) daha sonra tencerenin kendi kapağını kapatarak çok kısık ateşte hiç su ilavesi yapmadan kendi buharı ile pişiriyorum. 20-25 dakika pişmesi için yetiyor. İlk sıcağı geçtikten sonra servis edeceğim tabağa alarak soframıza getiriyorum vee afiyetle misss..
Afiyet olsun
Semra
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder