Profiterol... Hazırı var gider pastahaneden alır yerim diyorsanız bilemem, fakat bir kere de olsa yapmalıyım diyorsanız gelin birlikte yapalım . Yapımı oyalayıcı, püf noktaları ise çoktur. Hadi bakalım malzemeler gelsin..
Malzemeler: 1 su bardağı su, 1 su bardağı un, 125 gram margarin, 3 adet yumurta
Kreması için: 2,5 su bardağı süt, 3 yemek kaşığı un, 1,5 çay bardağı şeker, 1 adet yumurta, 1 paket vanilya
Üzeri için: 1 paket hazır çikolata sosu ya da benmari usulü eritilmiş 80 gr çikolata
Yapılışı: Küçük bir tencereye 1 su bardağı suyu ve margarini koyarak kaynatıyorum.. Daha sonra 1 su bardağı unu ekleyerek iyice karıştırıyorum.. 4-5 dakika karışımı sürekli karıştırarak
pişiriyorum. Ocağı kapatarak 15 dakika hamurun soğumasını bekliyorum.
pişiriyorum. Ocağı kapatarak 15 dakika hamurun soğumasını bekliyorum.
Hamur biraz dinlendikten sonra 3 adet yumurtayı hamura yedirmemiz gerekiyor ancak buradaki püf noktası da yumurtaları teker teker hamura kırıyorum ve birini iyice yedirmeden diğer yumurtayı kırmıyorum. Yumurtaları mikser yardımı ile hamura iyice yediriyorum.(mikserin derecesi düşük olmalı) Bu kısım biraz yorucu oluyor ama hamurun kabarması için iyice karıştırmış olmanız gerekiyor. Yumurtaları yedirdikten sonra hamuru 10 dakika dinlendiriyorum.
Hamurlar pişerken fırın kapağını hiç açmıyorum. Piştikten sonra kremasını hazırlıyorum. Krema malzemelerini bir tencereye koyup çırpma teliyle devamlı çırparak pürüzsüz olacak şekilde pişiriyorum.
Profiterolün pişen hamurlarını ikiye bölerek ya da varsa krema sıkma torbası ile içlerini krema ile dolduruyorum ve servis tabağıma diziyorum. Tüm profiterolleri doldurduktan sonra şayet misafirlerime hemen ikram edeceksem, üzerine çikolata sosunu ya da benmari usulü erittiğim çikolatayı gezdiriyorum.(Ben sos kullandım, sosun servis zamanı dökülmesi gerekir) Vee..çok şık bir sunum ile sevdiklerime ikram ediyorum.
Afiyet olsun
Semra
Cikolatali cikolatali enfesssss... :) Ellerinize saglik.
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim Renkli Mutfak... Siz de çok güzel şeyler yapıyorsunuz, sizin de ellerinize sağlık...
Sil