Yemek annemin elinden... Bugün ziyaretine gittiğimizde yapmış ve harika olmuş, ellerine sağlık anneciğimin. Bu yemeğin özelliği soğanın çok olması ve halka halka doğranması, yemeğin lezzetini müthiş artırıyor tavsiye ederim...Yemek adını malzemelerin sıralı konmasından alıyor. Gelin şimdi bu çok lezzetli yemeği annemin anlatımıyla sizlere anlatayım.
Malzemeler: 3-4 adet kuru soğan, hazırlanmış köfte, 5-6 domates, 5-6 biber, 1 yemek kaşığı domates salçası, köfteleri kızartmak için tereyağı
Köfte malzemesi: 300 gram kıyma, 1 soğan, 1 yumurta, 1 dilim bayat ekmek, kimyon, kekik, karabiber, tuz
Yapılışı: İlk olarak köfteyi yapıyorum diyor annem ve başlıyor anlatmaya. Malzemeler kaba alınıyor (ekmek rondodan geçiyor) bir güzel yoğrulup daire şeklinde köfteler hazırlanıyor. Tereyağını tavada eritip köfteler önlü arkalı kızarıyor.(köfteler kızarmadan da olabiliyormuş) Soğanlar temizlenip halka şeklinde dilimleniyor. Altı geniş olan tencereye önce soğanlar diziliyor daha sonra sıra ile köfteler, domatesler ve biberler.. En üste bir kaç parça minik tereyağı, suda inceltilen salça ve yemeğe yeteri kadar su ilavesi yapılarak önce porselen bir tabak kapatılıyor daha sonra tencerenin kendi kapağı kapatılarak pişiriliyor. Pişme süresi soğanlara bağlıymış merhem gibi olmalıymış soğanlar. Kontrolü yaptıktan sonra piştiğine emin olunca ocağı kapatın diyor annem. Biraz da dinlenmesi lazım diye de ekliyor. Her yemeğin kendine ait püf noktaları var bu önerilere dikkat edersek çok leziz yemekler yapmak mümkün. Sizlere kolay gelsin ve bu yemeği yapan herkese: Afiyet olsun
Semra
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder