Hayırlı pazarlar diliyorum tüm ziyaretçilerime..Kahvaltıların olmazsa olmazı salça herkesin sevdiği bir tat oldu.. Bugün sizlere benim elimden nasıl kahvaltılık salça hazırladığımı anlatayım. İlk önce domates ve kırmızı biberden hazırladığım kışlık salçayı kavanozlara yapıyorum. İstediğim zaman tek tek kahvaltılarda kullanmalık hazırlıyorum.
Malzemeler: 2 kilo kırmızı biber, 3 kilo domates
Yapılışı: Önce biberleri ve domatesleri yıkayarak işe başlıyorum. Biberlerin çekirdeklerini çıkartıp irice doğruyorum. Büyükçe bir tencereye doğradığım biberleri koyup üzerine tuz ve yarıya kadar su koyup ocağa koyuyorum. Biberler yumuşamaya başladığında ocağı kapatıyorum. Fazla suyunu süzüp biberleri blendır ile eziyorum. Tekrar ocağa koyup kaynatıyorum. Domatesleri de geniş bir kaba temizleyip orta irilikte doğruyorum tuz serpip blendır ile eziyorum. Ezilen domatesleri süzerek biraz sarı suyunu akıtıyorum.( Ben bez torba kullandım) Suyu süzülen domatesleri de kaynayan biberlere ilave ediyorum biraz daha suyunu çekmesini sağlıyorum. Kaynayan salçayı hemen küçük kavanozlara koyuyorum. Yeni aldığım ve kaynattığım kavanoz kapaklarını sıkıca kapatıp ters çeviriyorum. Artık bütün kış kahvaltıda kullanacağım salça hazır..
Kahvaltı için hazırlama:
Malzemeler: 1 çay bardağı zeytin yağı, kekik, kimyon, karabiber, kırmızı pul biber, 1 diş sarımsak, 1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz
Yapılışı: Tavada yağı biraz kızdırıp kekiği ilave ediyorum. Daha sonra kavanozdaki salçayı, sırasıyla diğer malzeme ve baharatları da ilave edip 10 dakika daha kavuruyorum.. Kavrulan salça soğuduğunda tekrar kendi kavanozuna dolduruyorum, bitince diğerini hazırlıyorum. Miss gibi kahvaltılarda kızarmış ekmeğin üzerine sürüyorum... Misafirlerime de ikram ediyorum. Sizlerin de görmesi için kasede sunum yapıyorum..
Afiyet olsun
Semra
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder