Peynirli patlıcan pane ara sıcak yemekler için çok güzel bir seçim. Denemeye değer. Gelin beraber yapalım
Malzemeler: 3 adet patlıcan, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çorba kaşığı toz şeker, 300 gram hellim peyniri,( arzu ettiğiniz bir başka peynir çeşidi de olabilir) 1 su bardağı un, 2 adet yumurta, 1 su bardağı galeta unu, 1 su bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Yapılışı: Kabuklarını şerit halinde soyduğum patlıcanları 1 parmak kalınlığında yuvarlak dilimleyerek tepsiye diziyorum. Üzerine tuz ve toz şeker ekip 10 dakika dinlendiriyorum. Sonra avucumda hafifçe sıkıyorum. Kahverengi suyunu akıtıp tekrar sudan geçiriyorum ve kağıt havlu arasında kurutuyorum. Teflon tavada yağsız olarak patlıcan dilimlerinin her iki tarafını kızartıyorum. 2 patlıcan arasına dilim olarak kestiğim peyniri yerleştiriyorum. Önce una sonra çırpılmış yumurtaya daha sonra da galeta ununa bulayarak kızgın sıvı yağda kızartıyorum. Rende yaptığım kaşar peyniri servis tabağına yayıyorum. Üzerine patlıcan paneleri yerleştirerek servis yapıyorum.
Afiyet olsun
Semra
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder