Türk halkının en çok sevdiği yemeklerden bir tanesi de köfte ve patates kızartmasıdır, yanında da biber ve domates olmazsa olmazıdır. Köfte , patates'in bir çok pişirme şekli olsa da en popüler olanı benim de yaptığım yukarıda resmini gördüğünüz şeklidir.
Ben bugün sizlere köfte ve patates kızartması hakkında püf noktaları vermek istiyorum. Bu detaylara dikkat ederseniz çok leziz köfteler yapabilirsiniz.
1. Izgara köfte yaparken kesinlikle bayat ekmek kullanın.
2.Koyacağınız ekmek miktarı kıymanın yarısı kadar olmalıdır.
3.Hazırladığınız köfte harcını 2-3 saat kadar dolap da bekletmelisiniz. Lezzetine lezzet katacaktır.
4.Hazırladığınız köfte harcını, elinizi sirkeli suya batırarak yuvarlayın.
5.Yapışmayan bir tava da yada tost makine de de çok lezzetli güzel köfteler kızartabilirsiniz.
6.Izgara köfteye şekil verirken el ile yuvarlayıp avuç içiyle bastırmanız gerekir.
7.Kızartırken, köfteleri sık sık çevirmelisiniz.
8.Tam kıvamında pişmesi gerekir. Ne az ne çok.
9.Izgara köfte malzemesine yumurta ve karabiber koymayınız, yağda kızaracak ise koyabilirsiniz.
10.Yoğururken elinizle biraz da şeker serpiştirmeyi unutmayınız.
11.Patatesleri soyduktan sonra dilimleyin tuzlu suda bekletin daha sonra kurulayıp kızartın. Farkı göreceksiniz.
12.Biberleri ince uzun biraz da acı olmasına, domateslerin de olgun ve biraz da kalın dilimlemeye dikkat etmelisiniz.
12.Biberleri ince uzun biraz da acı olmasına, domateslerin de olgun ve biraz da kalın dilimlemeye dikkat etmelisiniz.
Izgara köfte
Afiyet olsun
Semra
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder