8 Ağustos 2015 Cumartesi

Sucuklu çıtır börek




Denizden geldiniz, duşunuzu aldınız, çayınız demlendi. :) "E daha ne olsun?"  derseniz ben, "Bir de sucuklu çırır börek olsun "derim.Sizin de "İyi olur. " dediğinizi duyar gibiyim.O halde gelin beraber yapalım.

Malzemeler: 5 adet yufka, 1 halka sucuk, 2 domates, 150 gram peynir, 4-5 biber, 1,buçuk çay bardağı zeytin yağı, 1 buçuk çay bardağı su, 1 yumurta sarısı (üzerine)

Yapılışı: İlk olarak böreğin iç malzemesini hazırlıyorum.


Yukarıda resimde görüldüğü gibi bir iç malzeme hazırlıyorum. Daha sonra yağ ile suyu çırpıyorum. 1 adet yufkayı geniş ve düz bir zemin üzerine yayıyorum.Bir fırça yardımıyla yufkanın yarısına yağ+su karışımdan sürüyorum ve öbür yarısını tam üst üste gelecek biçimde katlıyorum. Üçgen şeklinde 6 eşit parçaya bölüyorum. Üçgen kestiğim yufkaların üzerine de karışımdan sürerek geniş kısma iç malzemeden bolca koyuyorum ve irice sarıyorum. Üzerlerine yumurta sarısı sürerek 200 derecede ısıttığım fırında nar gibi kızarana kadar pişiriyorum. 

Not: Çıtır olması için fırında biraz fazla tutuyorum.


Afiyet olsun


Semra



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...