8 Ağustos 2015 Cumartesi

Güveç içinde etli sebze yemeği



Bu yemek evde bulunan malzemelerle kolaylıkla hazırlayabileceğiniz bir tarif.Mutfağa girmekten çekinen ve ''Bu konuda çok beceriksizim.'' diyenleri bile yemek yapmaktan zevk aldıracak türden...  Hemen malzemeleri sayarak tarife başlayayım.

Malzemeler: 4 adet patlıcan, 4 adet patates, 2-3 adet iri domates, 4-5 biber, 1  adet soğan, 3-4 diş sarımsak,  4 adet tavuk budu,  tuz, karabiber, (arzu ettiğiniz başka baharat da kullanabilirsiniz)1 yemek kaşığı domates+biber salçası, yemeğin yağ ölçüsünü vermiyorum, onu da arzuya göre ayarlarsınız.






Yapılışı: Ön hazırlık olarak tavuk butlarını haşladım.  Güvece istediğim miktarda  yağ koydum, sonra soğanı küp şeklinde doğrayıp ilave ettim. Üzerine sırasıyla, patatesleri, daha sonra patlıcanları, domatesleri, biberleri ve sarımsağı ilave ettim. Haşlamış olduğum etin suyundan da koyarak pişirmeye başladım. Yemek pişerken bende eti kemiklerinden ayırdım ve etlerini pişmekte olan yemeğin üzerine döşedim. Kalan et suyunun içine salçayı ezerek yemeğe ilave ettim. Baharatını ve tuzunu ayarlayıp ocakta kısık ateşte pişmesini sağladım. Daha sonra yemeği daha da lezzetli hale getirmesi için (güvecin olmazsa olmazı) 10 dakika fırınladım. İşte miss gibi yemeğim hazır...

Siz de yediğinizde iyi ki yapmışım diyeceğiniz hatta favori yemeklerinizin arasına girebilen bir yemek olacağı için de ayrıca sevineceğiniz, övgüler alacağınız bir yemek olacağı garantisini şimdiden verebilirim.


Afiyet olsun

Semra

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...