7 Ağustos 2015 Cuma

Kemalpaşa tatlısı

   



Kemalpaşa alırken tercihim  Kemalpaşa'da peynirden imal edilmiş  olanıdır. Satın aldığım yerde her zaman tazesini ,hakikisini güvenle bulabiliyorum.
Gelin tatlılar sıralamasında üst sıralara giren Kemalpaşa ile tatlısını buluşturmayı benim elimden nasıl yapıyorum sizlere anlatayım.

Malzemeler: 1 paket hakiki Kemalpaşa tatlısı, (paketin içinde ki tatlı sayısı küçük olursa 50 tane büyük olursa 25 tane), 5 su bardağı şeker, 4 buçuk su bardağı su.



Yapılışı: Bunun için büyük bir tencere alıyorum içine şekeri ve suyu ölçerek koyuyorum. Daha sonra ocağa koyup hafif şekerin erimesi için karıştırıyorum. Daha sonra Kemalpaşa paketini boşaltıyorum şurubun içine. Uzun saplı delikli servis kaşığımı alıyorum. Ateşi hızlıca açıyorum ki kaynamaya başlasınlar.Tatlılar kaynarken servis kaşığımla devamlı karıştırıyorum. Birkaç dakika sonra tatlılar yumuşamaya başlıyor ,daha sonra yumuşadığına emin olduğum tatlılardan almaya başlıyorum. Tek tek alıyorum servis tabağıma. Kalan ağdayı 5 dakika kadar kaynatıyorum  tatlıların üzerine döküyorum. Soğuyunca servis yapıyorum. Çok kısa sürede hazırlanan bu tatlıyı herkese tavsiye ediyorum.

Not: Üzerine fıstık, fındık, ceviz, kaymak, dondurma hangisini koyarsanız. Tercih size kalıyor.




Afiyet olsun

Semra


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...