7 Ağustos 2015 Cuma

Elmalı turta


Tatlı yeme isteğiniz mi arttı? O zaman gelin kolayca yapabileceğimiz, evdeki malzemelerle de olabilecek bir tatlı.
Çayınızın yanında size her zaman eşlik edebilecek bir lezzet. Küçük büyük herkesin sevdiği elmalı turta hazırlayalım birlikte...

Malzemeler: 150 gr tereyağı, 1 çay bardağı sıvı yağ, 2 yumurta,  2 çay bardağı şeker, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, 4 elma, 2 fincan şeker, tarçın, fındık, aldığı kadar un.

Yapılışı: Ön hazırlık olarak elmaları soyup rendeliyorum.İki fincan şeker ile ocakta suyunu alana kadar pişiriyorum.Tarçın ve fındığı ilave ediyorum. Daha sonra hamur yoğurma kabıma sırasıyla malzemeleri koyarak hamurumu yoğurmaya başlıyorum. Sert bir hamur olması için ununu biraz çok koyuyorum. Yoğurduğum hamurdan elma büyüklüğünde bir parça alarak dondurucuya koyuyorum. (Tartın üzerine kolayca rendelemek için  donması gerekiyor.) Diğer hamuru orta büyüklükteki tepsiye yayıyorum,üzerine de hazırladığım elmalı malzemeyi ilave ediyorum.Bu arada dondurucudaki hamur rende yapılabilecek kadar sertleşmiş ise onu da elma malzemesinin üzerine rendeliyorum. 180 derecede  yavaş yavaş pişiriyorum.
   

Afiyet olsun

Semra

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...