SARAY ÇORBASI
Çorba... Çok severim, her zaman da soframdan eksik olmaz. Bizim ev halkına da çorba sevgisi benden gelmiştir. Ne zaman bu çorbayı yapsam, iltifat alırım. Adı gibi saraylara layık bir çorbadır. Benim elimden nasıl yaptığımı ayrıntılarıyla anlatayım.
Çorba için: 5 su bardağı et suyu, 1 yumurta sarısı, 2 çay bardağı süt, 2 çay bardağı yoğurt, 2,5 yemek kaşığı un, tuz, nane, tereyağı, arzuya göre kırmızı pul biber... Not: Çorbanın içine eti didikleyip de koyabilirsiniz...
Yapılışı: Öncelikle et suyu hazırlıyorum.Tavuk butlarını tencereye yerleştiriyorum içine 1 havuç,1 soğan,bir kaç tane karabiber biraz tuz ile haşlıyorum. Miss gibi tavuk suyum hazır. Orta boy bir tencereye tavuk suyunu alıyorum ve başka bir büyük kasenin içinde 1 yumurta sarısı 2,5 yemek kaşığı un 2 çay bardağı süt, 2 çay bardağı yoğurt ve biraz tuzu bir güzel çırpma teliyle çırpıyorum. Kaynamakta olan et suyundan da iki kepçe ilave edip pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpıyorum. Daha sonra et suyunun içine hızlı bir şekilde ilave ediyorum. Bu çorbanın özelliği pişerken devamlı karıştırılması gerekiyor, bende savura savura karıştırıyorum. Yirmi dakika kadar devam ediyorum ve işte çorba hazır. Şöyle biraz da on dakika kadar dinlendi mi çorbanın kıvamı tamam demektir. Tereyağı+nane birlikte eritip (tereyağı kokusu çıksın) çorbanın üzerine gezdiriyorum. Hem lezzet hem görsellik harika...
Afiyet olsun
Semra
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder