5 Haziran 2015 Cuma

Çiğ börek ile hafta sonunuzu şenlendirin :)

Hafta sonu geldi... Aranızda diyet yapanlar da vardır mutlaka!.. Yaptığınız diyetleri bozun demiyorum ama küçük-minnacık bir opsiyonumuz oluversin ne çıkar ;) diyetler sizi bir hayli germiş olabilir. Bir keyifsizlik hali de olabilir. O halde iş başa düşüyor yine... hem mideleri, hem de asılan yüzleri şenlendirmek gerek yeniden :) Ayrıca aileyi sevindirmekte bir başka güzel...

Bugün çiğ börek yapacağız. Sakın gözünüzde büyütmeyin. Ne, yapması ne de, açması hiç öyle zor değil. Oklavayla açamıyor musunuz? o zaman merdane ne güne duruyor..açabildiğiniz kadar açarsınız sizde..el kadar bile açsanız olur.. yeter ki hamuru açan siz olun :))


Çiğ börek Malzemeleri
4 Su bardağı Un, 1 kahve fincanı Sıvı yağ, 
1 kahve fincanı yoğurt, 1 tatlı kaşığı tuz, Aldığı kadar Su

İç Malzeme
300 gr Kıyma, 1 Kuru Soğan, Yeteri kadar tuz, karabiber









Yapılışı: Unu hamur yoğurma kabına alıyorum, ortasına sıvı yağ, yoğurt, tuz katıp, aldığı kadar su ile yoğuruyorum ve üzerine nemli bir bez örtüyorum. Bir saat dinlendiriyorum. Diğer yanda kıymaya soğan rendeleyip tuz, karabiber ilave edilerek biraz su ile yumuşak bir kıvam aldırıyorum.

Dinlenen hamur ile daha sonra limon büyüklüğünde bezeler hazırlıyorum. Tezgaha biraz un serpiyorum bezeleri birer birer oklava yada merdane ile servis tabağı büyüklüğünde açıyorum. Bir örtü veya temiz bir kağıt yayıp üzerine tek tek seriyorum. 

Daha sonra hazırladığınız iç malzemeyi bir tarafa gelecek şekilde yayıyorum ve diğer taraf üzerine gelecek şekilde katlıyorum ve parmak uçlarınızla hamura bastırıyorum, keskin bir kapak ile kesiyorum. Bol yağda kızartıyorum.




Not: İç malzemeyi peynirli de yapabilirsiniz... Kızartırken yağın yanmaması için ocağın hızına dikkat etmelisiniz... 

Hepinize güzel bir hafta sonu dilerim.. 



Afiyet olsun


Semra

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...