Bugün çiğ börek yapacağız. Sakın gözünüzde büyütmeyin. Ne, yapması ne de, açması hiç öyle zor değil. Oklavayla açamıyor musunuz? o zaman merdane ne güne duruyor..açabildiğiniz kadar açarsınız sizde..el kadar bile açsanız olur.. yeter ki hamuru açan siz olun :))
Çiğ börek Malzemeleri
4 Su bardağı Un, 1 kahve fincanı Sıvı yağ,
1 kahve fincanı yoğurt, 1 tatlı kaşığı tuz, Aldığı kadar Su
İç Malzeme
İç Malzeme
Yapılışı: Unu hamur yoğurma kabına alıyorum, ortasına sıvı yağ, yoğurt,
tuz katıp, aldığı kadar su ile yoğuruyorum ve üzerine nemli bir bez örtüyorum. Bir
saat dinlendiriyorum. Diğer yanda kıymaya soğan rendeleyip tuz, karabiber ilave
edilerek biraz su ile yumuşak bir kıvam aldırıyorum.
Dinlenen hamur ile daha sonra limon büyüklüğünde bezeler
hazırlıyorum. Tezgaha biraz un serpiyorum bezeleri birer birer oklava yada merdane
ile servis tabağı büyüklüğünde açıyorum. Bir örtü veya temiz bir kağıt yayıp üzerine tek tek seriyorum.
Daha sonra hazırladığınız iç malzemeyi bir tarafa
gelecek şekilde yayıyorum ve diğer taraf üzerine gelecek şekilde katlıyorum ve
parmak uçlarınızla hamura bastırıyorum, keskin bir kapak ile kesiyorum. Bol yağda
kızartıyorum.
Not: İç malzemeyi peynirli de yapabilirsiniz... Kızartırken yağın yanmaması için ocağın hızına dikkat etmelisiniz...
Hepinize güzel bir hafta sonu dilerim..
Afiyet olsun
Semra
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder