8 Haziran 2015 Pazartesi

Çaylı Kurabiye

Çaylı Kurabiye
Malzemeler 
125 gr Margarin, 1 çay bardağı sıvı yağ, 2 yumurta, 2 çay bardağı şeker, 1 yemek kaşığı granül kahve, 1yemek kaşığı kuru çay, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu, 2 yemek kaşığı nişasta, 1 yemek kaşığı pudra şekeri. Alabildiği kadar un.

Çaylı Kurabiyenin Hazırlanışı: Margarini oda ısısında yumuşama kıvamına geldiğinde yumurta, şeker ve sıvı yağı da ilave edip  karıştırıyorum. Ardından sırası ile çay, granül kahveyi ve diğer malzemeleri; un, nişasta, pudra şekeri, en son kabartma tozu ve vanilyayı da ekliyorum daha sonra, hamuru kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuruyorum. 

Elde ettiğimiz hamuru, ceviz büyüklüğünde yuvarlayıp pişirme kağıdı serilmiş tepsiye sıralıyorum. 175 derecedeki fırında çok sertleşmesine izin vermeden pişiriyorum. Altı ve üstü pembeleşmeye başladığında hatta biraz daha esmerimsi hal aldığında piştiğine emin oluyorum ve fırından alıyorum. Kurabiyeler soğuduğunda kurabiye kutuma koyuyorum. Uzun süre elimin altında kalabilen bayatlamayan tadı da oldukça güzel olan  çaylı kurabiyem artık her zaman servise hazır :)

Afiyet olsun

Semra

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...