Çaylı Kurabiye
Malzemeler
125 gr Margarin, 1 çay bardağı sıvı yağ, 2 yumurta, 2 çay bardağı şeker,
1 yemek kaşığı granül kahve, 1yemek kaşığı kuru çay, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma
tozu, 2 yemek kaşığı nişasta, 1 yemek kaşığı pudra şekeri. Alabildiği kadar un.
Çaylı Kurabiyenin Hazırlanışı: Margarini oda ısısında yumuşama
kıvamına geldiğinde yumurta, şeker ve sıvı yağı da ilave edip karıştırıyorum. Ardından
sırası ile çay, granül kahveyi ve diğer malzemeleri; un, nişasta,
pudra şekeri, en son kabartma tozu ve vanilyayı da ekliyorum daha sonra, hamuru kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuruyorum.
Elde ettiğimiz hamuru, ceviz büyüklüğünde yuvarlayıp pişirme kağıdı serilmiş tepsiye sıralıyorum. 175 derecedeki fırında çok sertleşmesine izin vermeden pişiriyorum. Altı ve üstü pembeleşmeye başladığında hatta biraz daha esmerimsi hal aldığında piştiğine emin oluyorum ve fırından alıyorum. Kurabiyeler soğuduğunda kurabiye kutuma koyuyorum. Uzun süre elimin altında kalabilen bayatlamayan tadı da oldukça güzel olan çaylı kurabiyem artık her zaman servise hazır :)
Elde ettiğimiz hamuru, ceviz büyüklüğünde yuvarlayıp pişirme kağıdı serilmiş tepsiye sıralıyorum. 175 derecedeki fırında çok sertleşmesine izin vermeden pişiriyorum. Altı ve üstü pembeleşmeye başladığında hatta biraz daha esmerimsi hal aldığında piştiğine emin oluyorum ve fırından alıyorum. Kurabiyeler soğuduğunda kurabiye kutuma koyuyorum. Uzun süre elimin altında kalabilen bayatlamayan tadı da oldukça güzel olan çaylı kurabiyem artık her zaman servise hazır :)
Afiyet olsun
Semra
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder