4 Haziran 2015 Perşembe

Yalancı Tiramisu


Kakaolu kek: 

Yalancı tramisu ama gerçeğinden belki de daha oyalayıcı ;) 

İlk önce kakaolu kekini hazırladığım  yalancı tiramisu... Önce


Malzemeler: 3 yumurta, 3 kahve fincanı şeker, yarım çay bardağı süt, yarım çay bardağı sıvı yağ, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu, 2 yemek kaşığı kakao, 1 su bardağı un. 

Yukarıdaki malzemeleri sırası ile mikser yardımıyla çırparak kek hamuru hazırlıyorum. Uzunca dikdörtgen borcam tepsime(her evde vardır)döküyorum ve 170 derecedeki fırında bir güzel pişiriyorum... 

*Keki ıslatmak için:
1 Su bardağı süt, 1 yemek kaşığı granül kahve 
karıştırarak pişen ve soğuyan kekin üzerine döküyorum.
Üzerine süte batırdığım eti burçak bisküvileri diziyorum.

Burçak bisküviler ve bir kase ılık süt


*Bisküvileri ılık süte batırıyorum.. 

Bisküviler sütün içinde yumuşadığında... 

fotoğrafta gördüğünüz gibi diziyorum

Ardından bir yanda kremayı hazırlıyorum..

*Krema Malzemeleri: 
2,5 su bardağı süt,  2 kahve fincanı şeker, 2 kahve fincanı un, 1 paket vanilya karışıp pişiriyorum. 1paket krem şanti, 1 su bardağı süt ile hazırlayıp, pişen ve soğuyan krema ile çırpıyorum...Kekin üzerine dizilen burçakların da üzerine hazırladığım bu kremayı sürüyorum.

Üzerine kremayı bisküvileri tamamen

kapatacak şekilde yayıyorum...


Bu arada kalan malzemeleri de değerlendiriyorum, napıyorum
krema ve burçakları karıştırıııpp streçe sarıyorum işte
bir başka rulo pastanız da hazır olmuş oluyor...

Pastanın üzerine isterseniz kakao serpebilirsiniz, ben serpmiyorum...


AFİYET OLSUN


Semra

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...