Pırasa, pancar, taze soğan ile nefis bir yemek. Nar ekşisi ve yoğurt ile lezzet katlanıyor. Sizde bu eşsiz lezzeti denemek isterseniz gelin birlikte yapalım.
Malzemeler:
- 1 kg pırasa
- 3 tane pancar
- 1 demet taze soğan
- 3-4 diş sarımsak
- 1 çay bardağı zeytin yağı
- 1-2 yemek kaşığı nar ekşisi
- Yoğurt (üzerine)
Yapılışı:
- Pırasa ve taze soğani temizleyip yıkayıp küçük halka şeklinde doğruyorum.
- Pancarları yıkayıp soyuyorum biraz yumuşayana kadar haşlıyorum.
- Pancarları küçük kuşbaşı şeklinde doğuruyorum.
- Tavaya zeytin yağı koyuyorum önce pancarları biraz kavurup ardından pırasa, ince doğradığım sarimsakları ve taze soğanları ilave ediyorum.
- Önce harlı sonra kısık ateşte kavuruyorum.
- Biraz tuz ve şeker serperek kapağını kapatarak pişiriyorum.
- Piştiğine emin olunca nar ekşisi ilave ederek daha lezzetli hale getiriyorum.
- Biraz ılık hale gelince servis tabağına alıyorum.
- Servis zamanı üzerine yoğurt dökerek sevdiklerime ikram ediyorum.
- Değişik bir lezzet olduğu için sizlerinde deneyip seveceğinizi düşünüyorum.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder